Kilpailukalenteri kevät 2020

8.2 Kauko Lehtosen-muistopainit,Janakkala

15.2 Kotka- painit, Kotka

29.2 Vasa:n ikäkausipainit, Vantaa

14.3 OP-turnaus, Vaajakoski/ Hyvinkää Open, Hyvinkää

28.3 Ollin painit, Kuusankoski/ Tallinna Open, Tallinna

4.4 Järjestämme alle 17-v ja alle 15-v SM- kilpailut, kaikki mukaan järjestelyihin.

10.4 Alueleiri, Pajulahti

6.6 Veikko Rantanen- turnaus, Heinola

Kilpailukalenteri on alustava. Parissa kohtaa vaihtoehtoiset kilpailut, katsotaan lähempänä kumpaan osallistutaan.

Kilpailukalenteri kevät 2019

Alustava kilpailukalenteri talvelle/keväälle 2019. Kalenteri tarkentuu kauden edetessä, jotain jää mahdollisesti pois ja jotain saattaa tulla lisää. Osa kilpailuista sopii hyvin myös vähemmän käyneille, tällaisia ovat esim. Kuukausi-painit. Mahdollisesti muutkin kilpailut, joissa on aloittelija sarjat erikseen. Nämä kilpailut selviävät sitten kun kilpailukutsut julkaistaan.

26.1 Aluemestaruuskilpailut, Lahti

16.2 Kuukausi-painit, Lappeenranta (erityisesti aloittelijoille)

23.2 Op-painit, Kotka

2.3 Op-painit, Vaajakoski

23.3 Hyvinkää Open

30.3 Kk-painit, Kotka (erityisesti aloittelijat)

6.4 Ikäkausi kilpailut, Vantaa

20.4 Ollin painit, Kuusankoski(Pilke)

4.5. Uolevi Setälän muistopainit, Tampere

8.6 Veikko Rantanen- turnaus, Heinola

15.6. TUL 100 v mestaruuskilpailut, Helsinki

Kilpailuohje

Kilpailuohje:

Kilpailuihin lähdettäessä tarvitset mukaan ainakin seuraavat tarvikkeet:

-Painilisenssi, tossut, trikoot, juomapullo, eväät, peseytymisvehkeet, vaihtovaatteet

Tarkasta jo kotona, että kynnet on lyhyet ja iho on terve.

Kilpailupaikalla on ensin punnitus. Punnituksen jälkeen käydään pääsääntöisesti syömässä kisajärjestäjän ruokailussa.

Eväät on hyvä olla mukana, koska usein kilpailut venyvät pitkälle iltapäivään tai iltaan. Hyviä evästarpeita ovat leivät, jogurtit, hedelmät.

Niin kauan kun ottelusi jatkuvat, karkit, sipsit, pullat, limsa on kielletty. Kilpailujen jälkeen voit halutessasi hieman herkutella.

Kun ottelusi on ohi, käy suihkussa. Ei kanneta painimaton likoja iholla kotiin asti..

Palkintojen jakoon mennään seuran edustusasu päällä ja ilman hattua.

Jani

Harjoitus varusteet & maksut

Tervetuloa Voikkaan Viestin painiharjoituksiin!

Viestin painijaosto tarjoaa lapsellenne mahdollisuuden tulla tutustumaan erittäin monipuoliseen urheululajiin, painiin. Paini kehittää erittäin monia ominaisuuksia: Ketteryyttä, voimaa, nopeutta, koordinaatiota, notkeutta, kestävyyttä ja mm. oivallusta. Lisäksi lapsi saa onnistumisen kokemuksia harjoittelun edetessä.

Harjoittelu alkaa usein nassikkapainista 5-7 vuotiaana, jolloin lajia lähestytään leikinomaisten harjoitteiden ja kisailujen avulla. Tavoitteena on parantaa oman kehontuntemusta ja -hallintaa sekä opetella mm. ryhmässä olemista. Voimistelun alkeita opetellaan alkaen kuperkeikasta. Jokaisella harjoituskerralla tehdään myös painin omaisia harjoitteita lasten kokoon ja taitoon sovellettuina.

Myöhemmin painin osuutta pyritään tuomaan harjoitteisiin enemmän mukaan. Harjoitusten sisällöstä valtaosa edelleen kuitenkin koordinaatiota ja ketteryyttä kehittävää.

Halutessaan lapsi voi osallistua kilpailuihin, kukin taitojensa mukaan. Aloittelijoille on tarjolla oman kaupungin sisällä ns. salikilpailuja, joissa lapsi pääsee mittelemään taitojaan muiden seurojen aloittelijoiden kanssa. Salikilpailuissa painijanalut pyritään laittamaan tasavahvoiksi pareiksi.

Vanhemmilta toivomme, etenkin pienten lasten ollessa kyseessä, apua harjoituksiin valmistautumisessa mm. pukeutumisen osalta. Harjoitusasuna voi olla t-paita, verkkarit/shortsit ja mielellään sisäpelikengät/tossut. Paljain jaloin painimatolle ei saa mennä. Myös korva- ja kaulakorut on syytä riisua pois loukkaantumis- ja rikkontumisriskin takia. Etenkin tytöillä pitkät hiukset on syytä laittaa kiinni. Korostamme hygienian ja kynsien hoidon tärkeyttä. Pesulla on syytä käydä aina harjoitusten jälkeen.

Harjoituksissa meille on painin lisäksi tärkeää hyvä yhteishenki ja käyttäytyminen toisia kohtaan. Huonoa kielenkäyttöä, kiusaamista tai toisten vahingoittamista harjoituksissa ei sallita. Toisten harjoittelua ei myöskään saa häiritä.

Myös vanhemmat ovat erittäin tervetulleita mukaan matolle avustamaan harjoitusten vedossa.

Huolehtikaa, että valmentajilla on ajantasaiset yhteystietonne.

Kaikenkaikkaan paini on erittäin edullinen harrastus. Alkuun pääset pienellä panostuksella. Painitossujen hinnat ovat merkistä riippuen n. 40€ ylöspäin. Usein esim. kirpputoreilta löytyy lähes käyttämättömiä lasten painitossuja erittäin edullisesti. Painitossut eivät ole välttämättömyys, matalapohjaiset sisäpelikengät ajavat saman asian.

Painimatolla temmellettäessä saattaa joskus sattua pieniä tapaturmia, joten harrastuksen kattava vakuutus on lapsilla ihan paikallaan. Painilisenssi sisältää vakuutuksen, jonka vakuutusturvasta löytyy lisätietoa Suomen painiliiton sivuilta.

Kausimaksut:

Nassikkapaini ja painikoulu 50€/kausi (kevät/syksy)

Kilpailuryhmä 80€/kausi

Seuran jäsenmaksu:

Lapset 15€/vuosi

Aikuiset 25€/vuosi

Perhejäsenyys 40€/vuosi

Kausimaksu pitää sisällän harjoitukset, leirit, kilpailumatkat Suomessa, tapahtumat ja päättäjäiset.

Lisäksi tarvitset kilpaillessasi Suomen Painiliiton lisenssin. Painijaosto maksaa ensimmäisen vuoden painilisenssin. Jatkossa Painiliitosta tulee lisenssilasku suoraan kotiin.

Alla lisenssihinnastoa:

Painilisenssi (sisältää kilpailuoikeuden ja vakuutuksen):

A-lisenssi(alle 8v) 38€

B-lisenssi(9-12v) 48€

K-lisenssi(13-15v) 80€

J-lisenssi(16-20v)